Գարունը ժամանել է և պահն է հետևել գարնանային սննդակարգին: Vnews-ն առանձնացրել է պարզ ու համեղ գարնանային աղցաններ, որոնք կզարդարեն ձեր ընթրիքի սեղանն ու քիչ ժամանակ կխլեն ձեզնից:
5 գարնանային աղցան
Կաղամբի սիրահարների համար
Մեզ անհրաժեշտ է՝
- Կես կաղամբ
- 1 սոխ
- 1 լոլիկ
- 1 վարունգ
- Մաղադանոս
- Կանաչ սոխ
- Ձեթ
- Աղ/սև պղպեղ
Ի՞նչ անել այս բաղադրիչների հետ
Կաղամբը բարակ-բարակ կտրատել: Սոխը կիսել, բարակ շերտատել: Վարունգն ու լոլիկը ոչ շատ մանր կտրատել: Կանաչ սոխն ու մաղադանոսը մանրացնել: Այս ամենը խառնել, կիտրոնի հյութով ցողել, ավելացնել բուսայուղ: Աղ, պղպեղ ցանել, խառնել և մատուցել մսի կամ ձկան հետ:
Թաբուլե
Մեզ անհրաժեշտ է՝
- Մաղադանոս
- Կանաչ սոխ
- Հազար
- 1 բաժակ բլղուր
- 200 գ. տոմատի մածուկ
- 1 կիտրոն
- 3-4 լոլիկ
- Աղ/կարմիր պղպեղ
Ի՞նչ անել այս բաղադրիչների հետ
Բլղուրը թրջել գոլ ջրով, աղ և պղպեղ ցանել: Լոլիկը կեղևազրկել, տրորել, լցնել բլղուրի վրա, ավելացնել կիտրոնի քամած հյութը: Լոլիկի փոխարեն կարող եք տոմատի մածուկը ջրով բացել: Մաղադանոսը, կանաչ սոխը լվանալ, շատ մանր կտրատել: Լցնել բլղուրի վրա, բուսական յուղ ավելացնել, խառնել ստացված զանգվածը: Մատուցել հազարի տերևների հետ:
Վարունգով և թթվասերով
Մեզ անհրաժեշտ է՝
- 3 վարունգ
- 1/4 բաժակ թթվասեր
- 1/2 ճաշի գդալ քացախ
- Կանաչի
- Աղ/սև պղպեղ
Ի՞նչ անել այս բաղադրիչների հետ
Լվանալ և ցանկության դեպքում կեղևազրկել վարունգները, այնուհետև կտրատել բարակ շերտերի: Վարունգների վրա մի փոքր աղ ցանել, ավելացնել սև պղպեղ և լցնել թթվասեր, խառնել աղի և քացախի հետ: Կանաչին ավելացնել՝ ըստ ցանկության:
Սնկով աղցան
Մեզ անհրաժեշտ է՝
- 350 գրամ շամպինիոն
- 350 գրամ լոլիկ
- 1 վարունգ
- Հազարի տերևներ
- Ձեթ
- Մանանեխ
- Սխտոր
- Աղ/սև պղպեղ
Ի՞նչ անել այս բաղադրիչների հետ
1 ճաշի գդալ ձիթայուղի մեջ տապակել շամպինիոնները: Մեկ այլ տարաում 1 ճաշի գդալ ձիթայուղը, քացախը, մանանեխը, սխտորը և պղպեղը խառնել: Մնացած բանջարեղենը լվանալ, կտրտել, լցնել ափսեի մեջ, ավելացնել տապակած սունկն ու պատրաստված սոուսը: Աղն ու պղպեղը՝ ըստ ճաշակի:
Գունեղ աղցան
Մեզ անհրաժեշտ է՝
- Հազարի տերևներ
- 1-2 գազար
- 2-3 չերրի լոլիկ
- 5 բողկ
- 2-3 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
- 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ
- Աղ/սև պղպեղ
Ի՞նչ անել այս բաղադրիչների հետ
Հազարի տերևները կտրատել, չերրի լոլիկները կիսել, շարել, ավելացնել մանր կտրատած գազարը, բողկը, ձիթապտղի յուղը, կիտրոնի հյութը և համեմունքները, խառնել ստացված զանգվածը: Աղցանին ավելացնել քերած պանիրը, ըստ ցանկության՝ նաև չորացրած հացի կտորներ: