Այսօր խոհանոցային մեր բաժնում ձեզ ենք ներկայացնում հավով ճաշատեսակների 5 բաղադրատոմս, որոնք առանձնակի համեղ են և փորձված:
1.Հավի կրծքամիսը կիտրոնով
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Մեղր- 1 ճաշի գդալ
Սխտոր-2 պճեղ
Կարմիր պղպեղ-1 թեյի գդալ
Սև պղպեղ-1 թեյի գդալ
Ձիթայուղ
Ոսկորը հանած հավի կրծքամիս-4 հատ
Կիտրոն-1 հատ
Ուրց
Աղ
Պատրաստման եղանակը
Մեղրը, մանարացված սխտորը, կարմիր և սև պղպեղները խառնել և միասեռ զանգված ստանալ: Հավի կրծքամիսը մշակել ձիթայուղով և վրան քսել ստացված խառնուրդը: Կիտրոնը բարակ շերտատել և ուրցի հետ դնել մսի տակ: Եփել ջեռոցում 190 աստիճանի տակ մոտավոր 25 րոպե: Ջեռոցից հանելուց հետո միսը փայլաթիթեղի մեջ պահել 5-10 րոպե, որպեսզի համերն ու կիտրոնի բույրը ներծծվեն մսի մեջ:
2. Հավի ազդրերը մանանեխի մեջ
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Հավի ազդրեր-5-7 հատ
Մանանեխ-80 գրամ
Մեղր-100 գրամ
Ձիթայուղ
Աղ
Ռոզմարին
Սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Հավի ազդրերն աղով մշակել և վրա քսել մանանեխից և մեղրից ստացված միասեռ խառնուրդը: Մսի արանքներում ռոզմարինի ճյուղիկներ դնել և եփել ջեռոցում 180 աստիճանի տան 45 րոպե: Հյուրասիրելուց առաջ վրան սև պղպեղ ցանել:
3. Գինով և չամիչով հավ
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Հավի միս-1.3 կգ
Չամիչ-70 գրամ
Ձիթայուղ
Օրեգանո
Աղ
Սխտոր
Դափնու տերև
Ձիթապուղ-2 ճաշի գդալ
Սպիտակ գինի-120 մլ
Քացախ-2 ճաշի գդալ
Պատրաստամն եղանակը
Ձիթայուղը, քացախը, օրեգանոն, աղը և սխտորը խառնել: Ավելացնել դափնու տերևները և չամիչը: Պատառաքաղով միսը ծակծկել և ստացված խառնուրդը լցնել վրան՝ լավ խառնելով: Պահել սառնարանում մի քանի ժամ: Այնուհետև վրա լցնել գինին, խառնել և դնել փուռը: Եփել 180 աստիճանի տակ 45-50 րոպե:
4. Բանջարեղենով հավ
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Ամբողջական հավ
Աղ
Սև պղպեղ
Սոխ
Գազար-3 հատ
Նեխուր-2 ճյուղ
Կարտոֆիլ-300 գրամ
Սխտոր-1 պճեղ
Կարագ
Կիտրոն
Ուրց
Պատրաստման եղանակաը
Հավը մշակել աղ ու պղպեղով և ոտքերը կապել: Գազարը, նեխուրը, սոխը, սխտորը և կարտոֆիլը կտրատել և լսնել թավայի մեջ: Վրան դնել հավը, ձիթայուղ քսել, մեջը կիտրոն և ուրց դնել: Եփել ջեռոցում 220 աստիճանի տակ մոտավոր 1 ժամ: Ջեռոցից հանել և ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել ևս 15-20 րոպե:
5.Հավի ազդրերը լոլիկով
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Հավի ազդր-6 հատ
Թթվասեր-100 գրամ
Սխտոր-3 պճեղ
Սոխ-1հատ
Կարտոֆիլ-1 կգ
Ձիթայուղ
Աղ
Սև պղպեղ
Լոլիկ-2 հատ
Պատրաստման եղանակը
Հավը մշակել աղ ու պղպեղով: Վրան քսել թթվասերից, սխտորից և սոխից պատրաստված խյուսը: Կարտոֆիլը մեծ-մեծ կտրատել: Լցնել թավայի մեջ ու համեմել: Վրան դնել հավը և լոլիկի մեծ կտորները: Փաթաթել փայլաթիթեղով և եփել ջեռոցում 220 աստիճանի տակ 1 ժամ: Այնուհետև հանել փայլաթիթեղը և եփել ևս 10-15 րոպե, որպեսզի միսը խրթան և հյութալի լինի:
Կարդացեք նաև՝