Logo

Ի՞նչ են ուտում ընթրիքին աշխարհի տարբեր երկրներում

Հեղինակ
Լուսանե Ջալալյան
00:00 / 21.01.2021ՄՇԱԿՈՒՅԹ
ընթրիիիք min - Ի՞նչ են ուտում ընթրիքին աշխարհի տարբեր երկրներում

Ընթրիքը ոչ միայն երեկոյան ուտելու հնարավորություն է, այլև հիանալի ժամանակ, որն անցկացնում ենք մեր ընտանիքի հետ ՝ մեր ամենամոտ մարդկանց շրջապատում: Զարմանալի չէ, որ հենց ընթրիքին են տարբեր երկրների խոհանոցների ազգային առանձնահատկություններն առավել հստակորեն են դրսևորվում:

ԱՄՆ

Блюда американской кухни: объявим бой фаст-фуду! | Этномир Travel | Яндекс Дзен

Ավաղ, այս մեծ երկրի բնակիչների շրջանում ամենամեծ տարածումն ունի արագ սնունդը: Համբուրգերները, չիզբուրգերը, կարտոֆիլը կազմում են տիպիկ ամերիկացու ամենօրյա սննդակարգը, և խոսքը ոչ միայն ընթրիքի, այլ նաև նախաճաշի և լանչի մասին է: Ցանկացած սուպերմարկետում կնկատեք, որ սայլակների մեծ մասը լցված են կոլայով ու սառեցված սնունդով (պիցցա, լազանյա) և հոթ դոգի երկար ռուլետներով: Այնուամենայնիվ, մեծ քաղաքային բնակավայրերում, ինչպիսիք են Լոս Անջելեսը և Նյու Յորքը, շատ բնակիչներ բառացիորեն տարված են առողջ սնունդով: Նրանց երեկոյան ճաշացանկը բաղկացած է հում բանջարեղենից, մրգերից, սպիտակ մսից (հավի միս և հնդկահավ) և ձվից:

Իտալիա

Итальянский ужин: 11 потрясающих блюд с рецептами

Իտալական խոհանոցը հայտնի է իր բարձր կալորիականությամբ և համեղ ընթրիքներով: Տիպիկ իտալական ընթրիքը կարելի է բաժանել երեք մասի: Նախ, թեթև խորտիկներ ՝ 6-8 բաղադրիչի (տարբեր բանջարեղեն, միս և ձուկ) անտիպաստո, սերուցքային սոուսով նեխուր կամ կապրեզե աղցան: Երկրորդ, հիմնական կերակուրներից են  լազանյան, պիցցան, սպագետին կամ պաելան: Վերջում՝ շոկոլադապատ մրգեր: Ընթրիքն ուղեկցվում է գինով և բանջարեղենի մեծ ափսեով:

Մեքսիկա

Мексиканский суп с фасолью рецепт с фото пошагово и видео - 1000.menu

Այս երկրում սեղանին միշտ կա առնվազն մեկ եգիպտացորենի ուտեստ ՝ եգիպտացորենի տորտիլաներ, ֆաջիտոներ կամ բուրիտո: Աղցանը կամ խաշած բանջարեղենը ծառայում է որպես կողմնակի ուտեստ: Մսային կերակուրների հետ մատուցվում են տարբեր սոուսներ՝ տոմատի հիմքով և մի կտոր լայմ: 

Իսպանիա

2ac770699761c29c2ff9e7c26b69c77c 4 min min 5 e1611224997817 - Ի՞նչ են ուտում ընթրիքին աշխարհի տարբեր երկրներում

Բացի ազգային պաելյայից, ընթրիքի ժամանակ իսպանացիների սեղանին առկա է պապրիկայով և լոլիկով հավ, կարտոֆիլի պյուրե պղպեղով կամ խաշած ոսպ՝ սոխով և տեղական երշիկներով: Իսպանական տիպիկ աղանդերը մրգերի ասորտին է կամ նշի համով պաղպաղակը: Ճաշացանկը լրացնում են բանջարեղենային աղցանները, պանիրն ու շատ գինին: 

Անգլիա

Кулинарное путешествие: ужин по-английски ― Женский журнал WomanWay

Ընթրիքը համարվում է ամենակարևոր սննդի ընդունումը Անգլիայի շատ ընտանիքներում: Հետևաբար, ընթրիքը շատ հագեցնող, բազմազան է և բաղկացած է երեք մասից: Սկզբում մատուցվում է բանջարեղենային կրեմ ապուր, այնուհետև ՝ հիմնական կերակուրը ( ձուկ, տապակած հավ ՝ կարտոֆիլի, լոբազգիների կամ բանջարեղենի խավարտով): Աղանդերը ներառում է մրգեր, պաղպաղակ, խմորեղեն (չիզքեյք, կաթնային պուդինգ) և մի բաժակ թեյ:

Հնդկաստան

2ac770699761c29c2ff9e7c26b69c77c 4 min min 4 e1611224961310 - Ի՞նչ են ուտում ընթրիքին աշխարհի տարբեր երկրներում

Հնդկական ընթրիքներն առանձնանում են ճարպերի և կծու համեմունքների առատությամբ, նույնիսկ բուսական ուտեստներում հսկայական քանակությամբ տապակած բաղադրիչներ կան և նվազագույն քանակությամբ՝ հում բանջարեղեն: Ընթրիքին, սովորաբար, ուտում են ոսպ, բրնձ, հավի հիմքով կերակուր՝ սոխով և չամիչով: Աղանդերը բաղկացած է սպիտակաձավարից, նուշից և նարնջի ցեդրայից: Նման սնունդը եվրոպական ստամոքսների համար ծանր է թվում, բայց իրականում այդ ամենը շատ համեղ է: