Տոներն են մոտենում, տոներն են մոտենում, և հայ կանանց մեծամասնությունը տոնածառի խաղալիքների գույն ընտրելուց բացի՝ անխնա մտածում է, թե ինչ է պատրաստելու Նոր Տարվա գիշերը և ինչու չէ նաև հունվարի մեկի ցերեկը: Ինչպե՞ս է զարմացնելու տարին մեկ անգամ հյուր եկեղ հեռավոր բարեկամներին և մշտական ընկեր-հարազատներին:
Vnews-ը որոշել է հեշտացնել մեր սիրելի կանանց գործը: Ոչ, սխալվեցիք, տոնածառի խաղալիքների գույն չենք առաջարկելու, ավելի օգտակար նյութով ենք կիսվելու, որն է՝ ինչով զարմացնել Ամանորի գիշերը:
Ձեզ ենք առաջարկում մի քանի բաղադրատոմս, որոնք պատրաստվում են արագ, առանց հավելյալ ջանքերի, որպեսզի վերջապես հասցնեք այցելել վարսավիրանոց, գնումներ անեք և իհարկե տոնածառի խաղալիքների գույնը որոշեք և իհարկե, նվերների ցուցակը կազմեք: Գործերը շատ են, իսկ կինը միակն է ու անկրկնելին…
Ահա մի քանի տոնական բաղադրատոմս:
1.Տավարի փափկամիսը ջեռոցում
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- 1,5 կգ. տավարի փափուկ միս
- 2 միջին սոխ
- 2 գազար
- 1 պճեղ սխտոր
- կանաչեղեն՝ ուրց, ռոզմարին
- ձիթայուղ
Պատրաստաման եղանակը
Ջեռոցը նախօրորք տաքացնել: Բանջարեղենը մաքրել և լցնել թավայի մեջ: Խառնել ձիթայուղով: Միսը մշակել աղով, սև պղպեղով, կանաչեղենով և անպայման ձիթայուղով: Դնել բանջարեղենի վրա: Եփել ջեռոցում 200 աստիճանի տակ մեկ ժամ: Եթե նախընըրում եք, որ միսը պակաս հյութալի լինի, կարող եք եփել ևս 15 րոպե: Այնուհետև հանեք միսը: Շերտերով կտրատեք, իսկ մնացած բանաջարեղենից կարելի է ստանալ հիանալի սուոս՝ հյութալի բանջարեղենը մանրացնելով խոհանաոցային կոմբայնով: Ստացվում է սոուս, որն էլ կարող եք լցնել անմիջապես մսի վրա:
2.Նռով աղցանԱնհրաժեշտ բաղադրիչներ
- 400 գրամ բլղուր
- մի քանի ճյուղ կանաչ սոխ
- 3 հատ կիտրոն
- 1 կապ հազար
- թարմ անանուխ
- 1 հատ նուռ
- ձեթ
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Նախապես թրջած բլղուրը լցնել խորը ափսեի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած կանաչ սոխը, հազարը և անանուխի տերևները: Քամել կիտրոնի հյութը և ավելացնել զանգվածի վրա: Համեմել աղով և սև պղպեղով: Զարդարել նռան հատիկներով, իսկ մատուցելուց առաջ վրան ձեթ լցնել:
3.Պնդուկով տորթ
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմորը
- 150 գրամ ալյուր
- 40 գրամ կակաոյի փոշի
- 120 գրամ կարագ
- 1 ձու
Կրեմը
- 300 գրամ կարագ
- 60 մլ. մեղր
- 300 գրամ սերուցք
- 50 գրամ պնդուկ
Պատրաստման եղանակը
Խմորը պատրաստելու համար չոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել մի փոքր աղ, ձուն և 45 մլ. գոլ ջուր: Խառնել իրար: Ստացված խմորը 30 րոպե պահել սառնարանում: Մինչև խմորը կսառչի, տաքացնել ջեռոցը: Խմորը սառնարանից հանել և բացել թայավի մեջ: Եփել ջեռոցում 190 աստիճանի տակ 15 րոպե: Կրեմը պատրաստելու համար շաքարավազն ու մեղրը տաքացնել, որպեսզի միասեռ զանգված ստացվի: Երբ կարամելի տեսք ստանա, վերցնել կրակից և ավելացնել սերուցքն ու կարագը: Նորից դնել կրակի վրա և լավ հարել: Ստացվում է փափուկ կրեմ: Քսել խմորի վրա: Իսկ ինչ վերաբերում է պնդուկին, կարող եք այն մի փոքր բովել, որպեսզի ավելի բուրումնավետ և Ամանորյա տրամադրություն հաղորդի: Բոված ընկույզները մի փոքր մանրացնել և առատ լցնել կրեմի վրա: Դնել սառնարանը. անհրաժեշտ է, որ կրեմը սառչի:
4. Հալած պանրով չորահացեր
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- 1 բագետ
- 1 տուփ հալած պանիր
- սխտոր
- կանաչ սոխ
- կիտրոնի ցեդրա
- թարմ կամ չորացրած նանա
Պատրաստման եղանակը
Հացը կտրատել: Գրիլի թավայի մեջ կամ փռում մի փոքր ձեթով տապակել, վրան սխտոր քսել: Հալած պանրի մեջ ավելացնել կանաչ սոխը, կիտրոնի ցեդրան, նանան և խառնել: Ստացված զանգվածը կարող եք քսել տաք հացերի վրա` զարդարելով ուրցի կամ նանայի տերևներով:
5. Գլութվայն
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- 200 գրամ շաքարավազ
- դարչնի 1 փայտիկ
- մեխակ
- 2 նարինջ
- 1 կիտրոն
- կարմիր գինի
- մշկընկույզ
Պատրաստման եղանակը
Խորը կասայի մեջ լցնել բոլոր համեմունքները՝ ավելացնել նարնջի և կիտրոնի ցեդրան և իհարկե մրգերը կտրատած լցնել կաթսայի մեջ, որպեսզի համերը լավ բացվեն և գլութվայնը բորումնավետ ստացվի: Լցնել շաքարավազն ու գինին և եփել մարմանդ կրակի վրա: Ուշադրություն՝ այն պետք է չհասցնել եռման աստիճանի: Եփեք մոտ 5-10 րոպե և անջատեք կրակը: լցրեք անպայման գեղեցիկ «խռուստալից» բաժակների մեջ և վայելեք Ամանորի գիշերը ձեր սիրելիների հետ:
Կարդացեք նաև՝