Մեր օրերում վարսակը դարձել է առողջ ապրելակերպի հիմնաքարերից մեկը: Վարսակի կրիառությունը լայն տարածում է գտել և հասնում է շիլայից մինչև թխվածքաբլիթ:
Համաձայն մեր երկուշաբթիական խոհանոցային ավանդույթի՝ այսօր կներկայացնենք մի քանի բաղադրատոմս, որոնք պատրաստվում են վարսակով:
1.Թխվածքաբլիթ
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Վարսակ-300 գրամ
- Ալյուր-100 գրամ
- Դառը շոկոլադ-100 գրամ
- Լուծվող սուրճ-1 ճաշի գդալ
- Աղ
Պատրաստման եղանակը
Վարսակն ու ալյուրը խառնել, ավելացնել մանրացված շոկոլադն ու աղը: Լավ խառնել: Կես թեյի բաժակի մեջ լուծվող սուրճ պատրաստել և լցնել չոր բաղադրիչների վրա: Գնդիների տեսք տալ և թխել ջեռոցում 180 ջերմաստիճանի տակ 30 րոպե:
2.Բլիթներ
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Վարսակի ալյուր-1 բաժակ
- Կաթ-1 բաժակ
- Ձու-1 հատ
- Աղ
- Վանիլ
Պատրաստամն եղանակը
Վարսակի ալյուրն ու կաթը լավ հարել, ավելացնել ձուն և աղը: Թավան տաքացնել և պատրաստել բլիթները: Կարող եք վրան քսել ջեմ կամ շոկոլադ ու վայելել նախաճաշին:
3.Անսովոր շիլա
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Վարսակ-200 գրամ
- Կաթ-1 բաժակ
- Խնձոր-1 հատ
- Նարինջ-1 հատ
- Բանան-1 հատ
- Կակաոյի փոշի-2 ճաշի գդալ
- Արմավ-5 հատ
Պատրաստաման եղանակը
Այս հեշտ ու հանգիստ և անտանելի համեղ նախաճաշն առավոտյան ձեզանից ժամանակ չի խլի: Ամեն ինչ արդեն պատրաստ է լինելու: Ուրեմն այսպես՝ խնձորը քերիչով մանրացնել, ավելացնել մեկ նարնջի հյութը, վարսակը: Խոհանոցային կոմբայնի մեջ լցնել կակաոյի փոշին, բանանն ու կաթը և խառնել: Ստացված զանգվածը լցնել վարսակի վրա, ավելացնել մանր կտարատած թեյի ամենամոտ ու սիրելի բարեկամ արմավը և լավ խառնել: Տարայի վրա խոհանոցային թափանցիկ թաղանթ քաշել ու դնել սառնարանը: Իսկ առավոտյան ուղղակի լցնել ափսեի մեջ, ավելացնել հատապտուղներ կամ ընդեղեն և մի փոքր էլ կեֆիր՝ ըստ ցանկության:
4.Թխվածք
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Վարսակ-300 գրամ
- Ձու-2 հատ
- Կաթ-1 բաժակ
- Բանան-2 հատ
- Վանիլ
- Աղ
- Դարչին
- Սոդա
Պատրաստաման եղանակը
Բանանը տրորել, ավելացնել ձուն, կաթը, վարսակն ու համեմունքները: Լավ խառնել: Լցնել թավայի մեջ և վրան բանանի կտորներ շարել: Եփել ջեռոցում 20 րոպե 170 ջերմաստիճանի տակ:
5.Կեքս
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Վարսակ-200 գրամ
- Շաքարավազ-150 գրամ
- Ձու-2 հատ
- Կաթ-1 բաժակ
- Բանան-1 հատ
- Խնձոր-1 հատ
- Դարչին
- Աղ
- Վանիլ
- Չամիչ
Պատրաստաման եղանակը
Բոլոր չոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել կաթը, ձուն, մանր կտրատած խնձորն ու տրորած բանանը: Խառնել և եփել ջեռոցում 170 ջերմաստիճանի տակ 20 րոպե:
Կարդացեք նաև՝